Лековитата сила на йогата

Древната практика ще ви помогне при трудни за лекуване състояния.

Скоро беше открито, че освен проблеми с гърба, йогата лекува и по-сериозни проблеми, като астма и множествена склероза. Разбира се, ако имате херния, трябва да отидете на лекар. Ако обаче имате хронично заболяване, особено такова, което не се поддава на конвенционалната медицина, продължавайте да четете.

За гърба. В университетската болница в Калифорнийския Университет 21 души на 60 годинии повече години започнали да правят йога упражнения 2 пъти седмично. Всички имали проблеми с гърба, най-вече с прегърбването. Йога режимът изправил гръпнака с 6%, увеличил бързината на ходенето с 8% и протягането с 18%. Изследването показало, че йогата повишава силата и гъвкавостта при по-възрастните.

Болки в китката. Все повече хора страдат от подуване на сухожилията в китката и традиционната медицина предлага обездвижване на китката и дори хирургическа намеса. Йогата обаче е първокласно лечение при начален стадий. При упражнения два пъти седмично, скоро ще усетите намаляване на болката и захватът ви с ръка ще става по-силен.

По-лесно дишане. Традиционните йога упражнения, като бавното и дълбоко дишане, са полезно допълнение към стандартното лечение на астма. Астматиците обаче не трябва да се осланят само на йогата като лечение на заболяването си. Те трябва да я практикуват докато провеждат и лечението си и това ще ги облекчи допълнително.

Стресът и сърцето. Направено е изследване с 15 войници, които правели йога упражнения 2 пъти дневно, заедно с редовните си подготовки. След 3 месеца войниците показали забележително понижение на кръвното налягане.