Йога за бъдещите майки

Още от древността, образът на бременната жена символизирал идеала, плодородието и изобилието.

В нашата култура обаче, думата за всички носещи живота и светлината в себе си идва от корена "бреме". Асоциацията с дълг, тежест и дискомфорт е едно абсурдно възприятие за бременността, което векове наред е "осквернявал" единствения първороден смисъл в нашия живот.

Целта и идеята на йога за бременни е да накара жената, в чието тяло се разкрива мистерията на живота, да осъзнае какво се случва вътре в нея и да се подготви за всички промени, с които съществото й ще се сблъска.

 Най-важното в този период е жената да се чувства в хармония с физическото и психическото си състояние. Практикуването на йога по време на бременност съсреодоточава позитивните енергии в посока физическо, емоционално и духовно развитие на майката и бебето.

По време на свръхчувствителния деветмесечен период бъдещата майка трябва да съумее да възстанови хормоналния си баланс, да подобри жизнените си функции, като за тази цел здравословното хранене е повече от необходимо, както и да пренастрои душевната си нагласа в себеуважение и удоволетворение.

С прецизния йога "комплект" за спокойна и пълноценна бременност всяка жена ще предотврати и бързото увеличение на теглото, появата на отоци, разширени вени и болки в кръста.

Чрез йога ще се увеличи еластичността на мускулите, което от своя страна осигурява леко раждане, ще се отрегулира дишането и ще се върне бебето в правилното положени (с главичката надолу), ако случайно се е обърнало.

Натиснете какаовото бутонче и вижте различните ползи от йога, кой и кога може да започне да я практикува и кои са най-полезните и задължителни храни от менюто на всяка бременна.